Blezer

Joka vuosi… Juuri näihin aikoihin… Klaanin linnake ja sitä ympäröivät kylät ovat verhoutuneet.
Verhoutuneet samalla ilon, surun sekä kauhun juhlaa varten.Tämä juhla tunnetaan nimellä Hallanyö.

Hallanyötä alettiin juhlia klaanissa ammoisina aikoina samaanaikaan merkkipäivänä vuodenajan vaihtumisesta talveen kuin myös menehtyneiden sankareiden muistopäivänä.Myöhemmin klaanin kasvaessa juhlaan on myös sekoittunut erilaisen kulttuurien ja ideoiden myötä enemmän materiaalinen puoli… Vaikka osa vanhemmasta väestä ei niinkään hyväksy tätä pukujen ja kurpitsojen värittämää versiota juhlasta he kuuluvat toisaalta tässätapauksessa vähemmistöön…

Hallanyö on Klaanin yksi suosituimmista juhlista heti Nimeämispäivän jälkeen…
Tämä traditio toistui joka vuosi aina tähän vuoteen saakka… Klaanin ollessa sotatilassa ja kaikkien tehdessä parhaansa mukaan töitä sodasta ja kylmästä talvesta selviämiseksi… Ei ole ketään jolla olisi aikaa valmistella asuja eikä kaiverrella kurpitsoja… Mutta toisaalta kauhutarinoiden jakaminen onnistuu työnlomassa oikein hyvin.

Jossain päin Klaanin linnoitusta

”Ai… Tye pojat haluatte kuulla tarinan näin Hallanyön kunniaksi eekös vain… eikös vain?
No minäpä kerron tarinan jonka kuulin eräältä tutultani… Se menee näen…
Tuttavani ol’ keräeilemässä rannalta hylkytavaraa eräänä kovin hämäränä iltapäevänä. Hän käveli rantahietikkoa pitkin poespäin omasta kylästään. Saalista ei ollut tullut mitenkään ruhtinaalisesti joten hän päätti jatkaa matkaa. ”

”Mutta mitä pelottavaa tuossa nyt on?”

”Äbäbäb… Eläpä keskeytä… Se miu tuttu ol’ pikkuhiljaa kääentymäs takasin päe’ Kun se huomas suuren purjelaivan melko lähellä rantaa. Sepä pääettiki site’ tutkia aseaa vähän tarkemmin… Utelias matoraani, kun oli…”

”Mu-mumutta mitä pelottavaa purjelaivoissa on?”

”Enhän minä pääsyt vielä edes tarinan mehuun käsiksi!… Eli siis… Rannalla ol’ pareh soutuvenettä.
Eipä siinä mitään… Mutta juurekin silloin metsästä kuului karjaisu ja erinäistä mökästystä. Pian pöheiköstä juoksikin sitte’ muotama tusina matorania. Kauhunvallassa kaikki veneilleen. Gereti… Eli siis tämä miu’ tuttu kirmasi metsään minkä jaloistaan kerkesi… Nääs tutkimaan mitä pirskattia siellä tapahtui…”

”KERRO KERRO MITÄ SIELL..”

”NYT TURPAKII’ Poeka… Setä Foope kertoopi tarinaa! EEELIH… Se kirmas sinne mehtää ja siellä se näki sen… Ratsuttoman päättömän ratsumiehennn’! Se se oli! Se se se jäädytti koko perhanan Muakan joka oli pelästyttänyt pois lauman aseistautuneita matoraneja! Miettikää… Se vain katsoi muakaa silmiin ja se jähmettyi palikaksi. Senjälkeen Ratsuton päätön ratsumies löi jäisen muakan palasiksi suurela nuijalla ja mumisi jonkin sortin kirouksen… Tämänjälkeen Ratsuton päätön ratsumies katosi jäljettömiin.” Foope niminen matoran vaahtosi innoissaan kumppaneilleen Samqpalle ja Oknasiseville… Hän hengähti hieman ja jatkoi.
”Mutta Gereti perhanapa lähti sen perään… Ei antanut Ratsumiehen karata! Sepä lähti sen perään hyvinkin lähti joo! Se juoksi… Jouksi ja juoksi ei millään meinannut pysyä perässä… Ilta alkoi ähertää lähemmäs. Oli jo suht pimeääkin… Gereti vain jäysti Ratsumiehen perässä… Mutta Ratsumiespä tuntui yrittävän eksyttää häntä. Ei pästänyt helpolla ei… Kierteli ympyrää metsien poikki. Ihan kuin se ei oes tietäny mihinkä sen pitäisi mennä… Vaikka hyvin tiesi kirottu Ratsumies mihin on menossa… Kirottuun kievariin nääs… Siihen paikkaan loppui Geretin jahtiretki kun ratsumies astui sisälle kievariin.. Ei uskaltanut Gereti mennä sisälle perässä. Oli sen verran karua tekstiä kuullut kievarista hän…” Foope houhotti tiuhaan tahtiin saadakseen henkeä. Hän oli vaahdonnut tauotta jo monta minuuttia. Samqpa ja Oknasisev katsoivat vuorotellen toisiaan ja huohottavaa Foopea. Pian Samqpa totesi ”Nooh… Oolihan tuo tarina joo… Muttei kamalan pelottava. Jännä se kuitenkin oli. Mitä muuten sille Ratsumiehelle kävi?”
”Siitä on ollut havaintoja kummitusten suolla… Kuka piru siellä edes liikkuu? En tiedä, en välitä”
Foope vastaa ja huokaisee syvään palatessan töihin hieman pettyneenä.

Harmi ettei Hallanyö toteudu tänävuonna… Nyffg…

[spoil]En ota vastuuta kielioppi- enkä kirjoitusvirheistä… Olen väsynyt ja haluan tämän käsistäni pois mah.nop.[/spoil]

Vastaa