Toa Kapura

Klaanin kahvio

Tiskin takana eräs Mokel-niminen tulenpunainen Matoran kuurasi juomalaseja innokkaana. Kahvio oli Mokelin ylpeys vaikkei kukaan oikein ollutkaan varma, kuka sen itse asiassa omisti. Siitä huolimatta Mokelin elämäntavoite oli tarjota Klaanilaisille paikka, josta löytyi aina juttuseuraa, ruokaa ja muutama korttipakka. Valitettavasti metallisten tappokoneiden hyökkäys oli tuhonnut Mokelin hedelmävarastot lähes kokonaan.

”Heitä banaani, Mokel!” eräs sininen Matoran huikkasi eräästä pöydästä, jossa oli käynnissä korttipeli.
”Ei ole banaaneja”, Mokel vastasi.
”Mitä sitten on?”
”Hihihi, omena. Hihihi.”
”…”

Juuri silloin kahvion ovi kolahti auki.
”Katsoppa tätä, Mokel!” Kapura sanoi innoissaan ja vetäisi esiin vanhalle paperille piirretyn taulukon, jossa oli pientä tekstiä. ”Taisin löytää jotain tärkeää.”
”Näytä”, Mokel sanoi ja otti taulukon, johon oli merkitty Adminien kahviotilauksia viikon ajalta.
”Mitä sait selville? Sen, että Guardian pitää Turkasesta?”
”Ei. Katso nyt. Adminit lähettävät selvästi salaviestejä täytetty patonki-koodilla.”
”Kapura on nyt TEORIOINTIMIES.”
”…”

”…Siis, oliko sinulla muita havaintoja?” Mokel kysyi Kapuralta.
”Itse asiassa on”, Kapura sanoi ja kumartui lähemmäs Mokelia, jotta muut eivät kuulisi. ”Sinulla on kontakteja Klaanin ulkopuolelle. Kenties Allianssiin.”

”Ja mistäs niin päättelet?” Mokel, joka oli jo oppinut olemaan välittämättä siitä, että Kapura spekuloi kaikkia ja kaikkea kaikin mahdollisin tavoin, kysyi.

”Olen varjostanut sinua”, Kapura totesi. ”Häviät joka keskiyö johonkin.”

”Työaikani päättyy keskiyöllä”, Mokel sanoi. ”Sitä paitsi menen vain tapaamaan tätiäni. Oletko kuullut hänen uudesta miesystävä-”

”Ah, tädilläsikin voi olla kontakteja ulkomaailmaan”, Kapura sanoi välittämättä Mokelin puheesta. ”Jos olen oikeassa teoriani suhteen, hän viestittää sen hammaslankamyyjän kanssa salakielellä.”

Kapura nousi tiskin äärestä ja huusi vielä ovelta: ”Ja koska teoriani eivät ole olleet oikeassa?”

”Niinpä niin”, Mokel mumisi ja huomasi harmikseen, että pöydän kuusi korttipeli oli päättynyt siihen, että korttipakka oli lentänyt ulos ikkunasta erään vihreän Matoranin toimesta.

[spoil]TEORIOINTIMIES[/spoil]

Vastaa