Klaanon

Bio-Klaanin yhteinen tarina

Ihme Maa

9 kommenttia

Versio 1.2
Windows | Linux | macOS

Versiohistoria

Ihme Maa 1.2
* Skin näkyy lopputeksteissä
* Garanin vaihtoehtoisen dialogin näkee questin tehtyään myös silloin, jos kadotti saadun esineen
* Vikean esineiden hitbox kattaa koko hyllyn
* Korjattu bugi, jossa Guardian respawnasi joskus

9 kommenttia

Kapura 3.6.2020

Jos luet tätä 6.6. klo 18.00, pelaamaan siitä!!!

Jos luet tätä ennen sitä, voit ladata pelin ennalta, ihailla countdown-ruutua ja varmistua siitä, että se esim. toimii. (Jos bugeja löytyy vielä ennen julkaisua niin lataan uuden buildin, nyt ollaan versiossa 1.0.)

Kapura 5.6.2020

Versio 1.1 korjasi marginaalisia bugeja ja lisäsi yhden äärimmäisen tärkeän irtovitsin. Ladatkaa ennen julkaisua.

Keetongu 6.6.2020

voiks joku kertoo sen koodin millä saa nui cannon:in voi laitta yksityisviestillä

Matoro TBS 6.6.2020

pieceofcake

Manfred 7.6.2020

Oli aika ebin. Pakko arvostaa ihan sitä puhdasta työmäärää, joka tämän tekemiseen on käytetty. Uudelleenpeluuarvoa on sen verran mukavasti, että tässä on pureskeltavaa tunneiksi ja tunneiksi (tosin okei aika hyvä katsaus tuli Jöggen completionist-streamissä). Mutta varmasti pieniä juttuja voi bongata vielä useita kertoja.

Killjoy 7.6.2020

Ihme Maa competitive-communityn sihteerinä koen, että edellisen illan löydöksien ylöskirjaaminen on velvollisuuteni.

Pelin kaikkien questien suorittamisessa itsessään ei ole paljoa salaisuuksia, mutta optimaalisen kokoelmien täyttämisen haasteeseen olemme oppineet useita kikkoja. Pääasiallinen toimintakaava näyttää tällä hetkellä suurin piirtein seuraavalta:

Hanki itsesi mahdollisimman nopeasti hubialueelle ja suuntaa kohti vasemman alakulman teleporttia, joka vie sinut Guardianin vartiomaan zoneen. Täältä löydät neljä arkkua, joiden farmaaminen on nopeaa ja helppoa. Availe arkkuja, poistu ja saavu takaisin kunnes sinulla on tarpeeksi tavaraa, jotta voit myydä niitä noin 4000 mutterin edestä. Tämän summan pitäisi riittää suurimmaksi osaksi aikaa. Tämän summan lisäksi farmaa arkkuja niin kauan, kunnes löydät joko “Valeasun” tai Jouera-skinin..

Kun sinulla on sekä valeasu/Jouera-skin että tarvittavat rahat, suuntaa vasemman yläkulman teleportille ja astu sisään Voitonhampaalle. Pue Valeasu tai Jouera-skin päällesi ja kävele suoraan DJ-Xploden ohi Ikeaan.

Ikea on sekä erinomainen quest-itemien ostamiseen että Oliollin farmaamiseen. Peruuta Ikeasta pois uudestaan ja uudestaan niin kauan, kunnes löydät Oliollin tai yhden Garanin questien vaatimista esineistä. Tämän farmin tavoitteena on ostaa kaikki Garanin vaatima sisältö, eli luut, kampiakselit ja kukat. Kun sinulla on seitsemän kukkaa, 15 kasaa luita ja 60 kampiakselia, palaa hubiin ja puhu Garanille, kunnes tämä antaa sinulle Kanohi Nimdan. Tämän jälkeen, completionist-runin hengen mukaisesti, myy Kanohi Nimda ja palaa Ikeaan.

Seuraavaksi etsimme Oliollia, joka myy naamiopusseja. Näillä aiomme täyttää kokoelmat. Kun oikea Oliolli löytyy, osta noin 150 pussia naamioita ja ala avaamaan niitä. Ensimmäisen sadan pussin ajan optimaalisinta on avata kolme pussia kerralla ja nostaa naamiot sitten. Tämän jälkeen, duplikaatiot minimoidakseen, kannattaa pussit avata yksi kerrallaan ja nostaa ainoastaan puuttuvat esineet. Ilmiselvistä duplikaateista pääsee helpoiten eroon moottorisahalla. Tässä vaiheessa on tärkeää, että omistat kokoelmalistan, josta voit tarkistaa edistymisesi.

Tämän suoritettuasi sinulla pitäisi olla 100% kokoelma ja tarpeeksi rahaa ostaa tiesi läpi jokaisesta pelin esteestä. Ikean ja Oliollin farmaamisella saat esim. helppoja Antimateriaalihevosia Geen lahjomiseen tai vaikkapa sienet Zeeronille. Tee kaikki saatavilla olevat questit ja jatka sitten hubin ovesta eteenpäin. Tämän jälkeen voit suorittaa pelin loppuun.

***

Mutta siis… ihan tosissaan. Olihan tämä nyt vaikuttava teos. Gameplay oli hauskaa, tarinassa oikeasti kutkuttavaa sisältöä ja yllätyksekseni oikeasti visuaalisesti todella upeita cutsceneja ja ympäristöjä. Valtava hatunnosto koko tuotantotiimille.

Lupaan myös jatkaa completionist runin optimointia ja raportoida löydöksistä.

Nenya 7.7.2020

sori että pilaan sen että kuusi kommenttia

Varmaan onkin käynyt ilmi että tämä oli minusta aika siisti. Paljon juttuja ja silleen. Toimii ihan pelinäkin.

Ehkä eniten olen kuitenkin vaikuttunut siitä kuinka hyvin ns. vakavemmat kohdat toimi tällaisessa kontekstissa. Musiikkien ja animaatioiden yhdistelmät oli jatkuvasti tosi tehokkaita kokonaisuuksia. Tuotantoarvo tuntui korkealta.

Myös luonnollisesti yhdessä streamien katsominen ja taktiikoiden kehittäminen ja tietokaivostoiminta olivat omia lisiään kokemukseen.

Erinomainen klaanon-kokemus!

Kapura 6.6.2021

Ihme Maa julkaistiin tasan vuosi sitten.

Ja nyt………

https://meri.klaanon.fi/kapura/ihme_maa/ihme_maa_dark_somes.zip

Snowman 15.6.2023

Niin siis sitä vain piti sanomani taas, että Ihmemaa julkkarit on ehdottomasti most best Klaanon top momentseissa. Aina välillä pitää pysähtyä arvostamaan Ihme Maata.